O nama

DEČIJI KAMP CRNJANSKI U JAGODINI

Prošle godine u junu mesecu održan je prvi Dečiji kamp Crnjanski- Jagodina za učenike od 7 do 11 godina. U kampu su boravili učenici Obrazovnog sistema Crnjanski- Osnovne škole “Plavi krug” iz Beograda i Osnovne škole “Crnjanski” iz Jagodine.
Osnovna ideja organizatora kampa “Crnjanski” bila je da se deci Beograda i Jagodine ponudi jedan potpuno nov, savremen, bogat sadržajima, koncept dečijeg turizma i škole u prirodi.
Želja je bila da deca borave u prirodi, pre svega u jedinstvenom Dečijem kampu Jagodina, namenski građenom i opremljenom za potrebe dece i mladih, ali i da, u ovom slučaju, učenici svakodnevno imaju časove engleskog jezika koje je realizovao Kembridž licencirani predavač. Takođe, cilj nam je bio da kroz osmišljene i dobro organizovane sportske i rekreativne sadržaje pokažemo deci koliko su sport, učenje i boravak u prirodi važni, da decu potsetimo na stare, zaboravljene igre i naučimo ih da uživaju u njima.
Poštujući dečije potrebe i zabavni aspekt Kampa, svake večeri su priređivani različiti tematski muzičko-zabavni i takmičarski programi. Realizovani su maskembali, takmičenja plesnih parova i mnogi drugi sadržaji.
Posebno značajno, deca su „ živela“ tih sedam dana zajedno, učila jedna od drugih, od nas, ali i mi od njih, prošli su lagano i neosetno kroz proces socijalizacije i osamostaljivanja.
I odrasli i deca stekli su nova znanja, nove veštine, naučili poneku novu stranu reč ili neku novu igru, ali su pre svega stekli divne prijatelje i uspomene.
Apsolutno pozitivno iskustvo, vrhunska organizacija, smeštajni i prateći sadržaji svakako su ono što profesionalno i lično najiskrenije podržavam i preporučujem.

Dragana Ivanović Đorđević

direktor internacionalne škole "Crnjanski"

Deca su za vreme trajanja programa pohađala veliki broj raznolikih sportskih sadržaja, učili o zivotu i boravku u prirodi i uzivali u igrama.